In een dynamische arbeidsmarkt waar continue groei en aanpassing vereist zijn, is het essentieel om inzicht te hebben in je talenten en deze effectief te benutten. Dit vergroot niet alleen je waarde als professional, maar ook je vermogen om te innoveren en uit te blinken in je vakgebied. 

CliftonStrengths 

CliftonStrengths, opgericht door de Amerikaanse psycholoog Donald Clifton, biedt een wereldwijd erkend assessment dat de top talenten van individuen identificeert uit een lijst van 34 talenten. Gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoek, heeft het wereldwijd meer dan 25 miljoen mensen geholpen hun unieke talenten te ontdekken en te benutten voor persoonlijke groei en professioneel succes. 

Deze wetenschappelijk onderbouwde aanpak biedt diepgaand inzicht in jouw natuurlijke talenten en die van jouw team.

CliftonStrengths helpt mensen om zich bewust te worden van hun talenten, deze te ontwikkelen tot sterke punten, en hun volledig potentieel te benutten. Het resulteert in hogere betrokkenheid, betere samenwerking en verbeterde resultaten.

Hoe gaan we te werk? 

CliftonStrengths kan worden ingezet voor individuele coaching en ontwikkeling, voor teamontwikkeling en voor trainingen aan leiders en managers.

0. Assessment

Ter voorbereiding voldoen deelnemers de online CliftonStrengths talent assessment. Hierna ontvangen zij een persoonlijk rapport met een unieke top 10 van talenten en een gehele ranking van 34 talenten. Talenten enkel identificeren is niet voldoende. Een talent wordt pas een kracht wanneer deze wordt ontwikkeld door tijdsinvestering, kennis en vaardigheden.
Talent X Investering = Kracht 

 1. Individuele coaching en ontwikkeling

Individuele coaching, waarbij het CliftonStrengths-rapport wordt besproken, biedt diepgaand inzicht in deelnemers hun talenten en helpt bij het opstellen van een persoonlijk actieplan om deze talenten bewust in te zetten voor het behalen van professionele doelen. 

Onderzoek toont aan dat werken in een sterke punten gebaseerde omgeving leidt tot 6 keer meer betrokkenheid bij het werk en 3 keer vaker een uitstekende kwaliteit van leven.

2. Teamtraining

De teamtraining begint met het ontdekken van unieke talenten binnen het team, waarbij deelnemers leren hoe ze deze optimaal kunnen benutten voor zowel persoonlijke als teamdoelen. Met behulp van CliftonStrengths en interactieve, praktijkgerichte werkvormen krijgen de deelnemers inzicht in elkaars talenten, ontwikkelen ze een gemeenschappelijke taal over talenten, vormen ze werkbuddy’s op basis van verschillende talenten, en stellen ze samen een actieplan op om effectief hun teamdoelen te bereiken. Dit leidt tot effectievere, meer gemotiveerde teamleden en hogere teamprestaties. 

Onderzoek toont aan dat teams die zich focussen op sterke punten niet alleen 12.5% productiever zijn maar ook 8.9% winstgevender.

3. Training voor leiders en managers  

De training begint met het ontdekken van de eigen talenten, gevolgd door het leren hoe deze unieke set aan talenten effectief ingezet kunnen worden in de rol van leider/manager om de beste teamresultaten te behalen. Door het brengen van focus, opbouwen van relaties en het coachen van hun medewerkers op het inzetten van hun talenten. Na deze training begrijpen deelnemers hun eigen talenten en kunnen ze hun sterke punten effectief toepassen op zowel individueel gedrag als teamdynamiek, bevorderen ze teamontwikkeling, bouwen ze sterke en constructieve relaties op en identificeren en benutten ze teamtalenten optimaal. 

De meest effectieve leiders en managers begrijpen en waarderen de talenten van hun teamleden en gebruiken dit om hun teamleden succesvol te maken.

Kortom, CliftonStrengths biedt een wetenschappelijk onderbouwde methode om jouw natuurlijke talenten en die van je team diepgaand te begrijpen en te benutten, wat resulteert in hogere betrokkenheid, verbeterde samenwerking en uitstekende prestaties.